کامپوزیت ماده ای است که برای ترمیم شکستگی، پوسیدگی، پر کردن و بازسازی دندان استفاده می شود و به طور کلی بین ۵ تا ۷ سال دوام دارد.
شستشو و خشک کردن سطح دندانها: سطح دندانها پس از آمادهسازی با مواد باندکننده شسته و خشک میشود تا برای قرار دادن کامپوزیت آماده شود.
این به معنای کمتر بودن زمان مورد نیاز برای ترمیم و کمتر بودن تعداد دفعات مراجعه به مطب دندانپزشک است.
ارتباط با بیمار: دندانپزشکی با ارتباط خوب و فضای مطب راحت.
هر سوال، انتقاد یا پیشنهادی دارید، با ما درمیان بگذارید لغو پاسخ
افرادی که به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان دندانهای شکسته، ترکخورده یا فرسوده دارند و نیاز به ترمیم زیبایی دارند.
طول عمر کامپوزیت دندان به عوامل متعددی بستگی دارد و نمیتوان یک مقدار دقیق برای آن تعیین کرد. برای مثال، کامپوزیتها در ناحیههای با فشار و اصطکاک کمتر معمولاً ماندگاری بیشتری دارند.
این موضوع ممکن است به ویژه در صورت استفاده در نواحی با فشار و اصطکاک زیاد مثل دندانهای جلو، اهمیت بیشتری پیدا کند. در جدول زیر میتوانید مهمترین معایب کامپوزیت دندان را به صورت خلاصه مشاهده کنید:
قطعا مهارت دندانپزشک در اجرای کامپوزیتدندان، روی فرم و زیبایی آن تاثیر دارد. اما نکته مهم این است که هزینه دندانپزشک حرفهای نیز بالاتر است.
همچنین، افراد حساس به مواد مورد استفاده در کامپوزیت نیز باید از این گزینه خودداری کنند و به شرایط کامپوزیت دندان جای آن گزینههای مناسبتر را در نظر بگیرند.
افرادی که دندانهای آنها شدیدا نامرتب و نامنظم است، باید از دیگر روشهای درمانی نظیر ارتودنسی برای رفع مشکل خود استفاده کنند.
برای مطالعه کاملتر درباره مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان این مقاله را از دست ندهید.
کامپوزیت دندان کاربردهای زیادی دارد. این ماده به قدری مفید و کاربردی است که حتی از آن برای اتصال براکت به دندانها در ارتودنسی استفاده می شود. از دیگر کاربردهای آن:
آمادهسازی دندانها (تراشیدن جزئی در صورت لزوم): در برخی موارد، ممکن است نیاز به تراشیدن جزئی سطح دندانها باشد تا کامپوزیت به خوبی بچسبد و ظاهر طبیعیتری ایجاد شود.